SPRÄNGTEKNISK UTBILDARE SÖKES

Om Bergcon AB & Bergutbildarna

Bergcon AB bildades 2017 genom en sammanslagning av BergUtbildarna och Spijkerman Berg- och Sprängteknik. Företaget är en del av Forcit Consultning som är en av tre delar av Forcit-koncernen där de två andra delarna utgörs av Forcit Explosives och Forcit Defence.

Bergcon AB arbetar inom stora och små projekt och bidrar med kvalificerad rådgivning där berget står i fokus. De anpassar sina uppdrag och projekt efter beställaren och det är upp till beställaren om berget ska stå kvar eller försvinna när projektet är slut.

Verksamheten är indelade i fyra huvudområden. Sprängteknik, bergteknik, byggledning och utbildning. Bergcon organiserar även varje år Bergsprängardagarna, ett seminarium och årets branschhändelse inom berg och sprängteknik för såväl bergsprängningsentreprenörer som beställare, konsulter, leverantörer och myndigheter.

Utbildningsverksamheten går under namnet BergUtbildarna och är en komplett sprängteknisk utbildnings- och konsultverksamhet. Sedan 30 år tillbaka har en stor del av landets entreprenörer, konsulter och beställare inom berg gått utbildningar hos BergUtbildarna.

Arbetsuppgifter

Som sprängteknisk utbildare ansvarar du för företagets utbildningar inom området sprängteknik. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att hålla i kurser, förberedelse inför undervisning, utveckling av kursmaterial och planering av framtida kurser. På sikt förväntas du bidra med din expertis inom området och bevaka omvärlden och marknaden för att komma med förslag på och utveckla nya lämpliga utbildningar. I rollen ingår också företagsbeställda kurser vilket innebär att du specialanpassar kursmaterialet efter det. I arbetsuppgifterna ingår kundkontakt med företag kring kursutbud, uppföljning och information om nya utbildningar med syfte att uppnå god kundnöjdhet och att bredda verksamheten.

För att söka tjänsten...

Denna rekryteringsprocess ansvarar rekryteringsföretaget Bravura för och vi hänvisar dig därför att söka tjänsten via följande länk:
https://jobb.bravura.se/lediga-jobb/sprangteknisk-utbildare-till-bergcon-2086701/
Har du specifika frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Hanna Jonsson (hanna.jonsson@bravura.se)

Är du den vi söker?

• Ingenjörsutbildning med inriktning berg- och anläggning alternativt eftergymnasial utbildning inom geoteknik
• Praktisk erfarenhet av sprängningsarbeten, gärna i en rådgivande roll
• Sprängkort A
• B-körkort
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

För att trivas i rollen är du en person som självständigt driver ditt arbete framåt och inte är rädd för att ta initiativ. Du har förmågan att engagera och motivera andra och på ett pedagogiskt sätt få en grupp att lyssna och lära. Då rollen innebär mycket extern kontakt är du kommunikativ och trivs i sociala sammanhang.