Vi är Bergutbildarna

VI ÄR LANDETS LEDANDE KOMPETENSUTVECKLARE

BergUtbildarna är idag landets enda kompletta berg-, borr- och sprängtekniska utbildningsföretag.
VI utvecklar kontinuerligt vår verksamhet i mycket nära samverkan med en stor del av landets bergentreprenörer, myndigheter, leverantörer, beställare och andra konsulter. Det borgar för att BergUtbildarna är landets ledande kompetensutvecklare vad gäller berg-, borr- och sprängteknik.

Kompetens innebär inte bara utbildning utan även förmågan att använda denna på ett tekniskt, ekonomiskt, miljömässigt och säkerhetsmässigt optimalt sätt.

UTBILDNING OCH KONSULTVERKSAMHET

Bergutbildarna ingår i Rådet för Sprängteknisk Utbildning och är godkänd utfärdare av det kompetensbevis som krävs för att få vara sprängarbas, Sprängkortet, samt Polismyndighetens krav på kompetensbevis för ansvarig Sprängarbetsledare.

Bergutbildarna är vidare av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd godkänd utbildare av bergarbetare och har utbildat en stor mängd bergarbetare för bland annat Länsarbetsnämnderna i Stockholms, Dalarnas och Västernorrlands län. Denna utbildning skedde delvis i en egen utbildningsgruva i Dannemora 1994-1998 och i Yrkeshögskoleutbildningen för kvalificerad bergarbetare, 2013-2017.

Inom Bergsäker utför vi konsultuppdrag inom spräng- och bergteknisk rådgivning, riskanalys och byggledning.

VI HAR ETT BRETT KURSUTBUD OCH KAN SKRÄDDARSYDDA UTBILDNINGAR

Vi har regelbundet behörighetsutbildningar och specialiserade kurser i Stockholm (Solna) och Göteborg. Men vi håller gärna kurserna på plats hos er och kan skräddarsy utbildningar anpassade till just era behov. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

VI ARRANGERAR BERGSPRÄNGARDAGARNA – ÅRETS BRANSCHHÄNDELSE

1998 arrangerade Bergutbildarna för första gången ”Bergsprängardagarna”, det seminarium om berg- och sprängteknik som utvecklats till en av landets viktigaste sammankomster för såväl bergsprängningsentreprenörer som beställare, konsulter, leverantörer och myndigheter.