VI ÄR BERGUTBILDARNA

VI ÄR LANDETS LEDANDE KOMPETENSUTVECKLARE

Bergutbildarna är idag landets enda kompletta berg-, borr- och sprängtekniska utbildningscenter.
VI utvecklar kontinuerligt vår verksamhet i mycket nära samverkan med en stor del av landets bergentreprenörer, myndigheter, leverantörer, beställare och andra konsulter. Det borgar för att Bergutbildarna är landets ledande kompetensutvecklare vad gäller berg-, borr- och sprängteknik.

Kompetens innebär inte bara utbildning utan även förmågan att använda denna på ett tekniskt, ekonomiskt, miljömässigt och säkerhetsmässigt optimalt sätt.

UTBILDNING OCH KONSULTVERKSAMHET

Bergutbildarna ingår i Rådet för Sprängteknisk Utbildning och är godkänd utfärdare av det kompetensbevis som krävs för Bergutbildarna ingår i Svenska Bergteknikföreningen och är ackrediterad utbildare för kvalifikationen Sprängarbas – Sprängkort klass A.

Vi är även godkänd utbildare och utfärdare av sprängkort klass B samt utbildar Sprängarbetsledare enligt Polismyndighetens krav. Bergutbildarna ingår i Rådet för Sprängteknisk Utbildning och är godkänd utfärdare av det kompetensbevis som krävs för att få sprängkort klass B samt Polismyndighetens krav på kompetensbevis för ansvarig Sprängarbetsledare.

Bergutbildarna är vidare av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd godkänd utbildare av bergarbetare och har utbildat en stor mängd bergarbetare för bland annat Länsarbetsnämnderna i Stockholms, Dalarnas och Västernorrlands län. Denna utbildning skedde delvis i en egen utbildningsgruva i Dannemora 1994-1998 och i Yrkeshögskoleutbildningen för kvalificerad bergarbetare, 2013-2017.

Bergutbildarna ingår numera i Forcit Sweden. Vår verksamhet kommer att bedrivas i samma anda som tidigare, för er kunder betyder det inga större förändringar, men vi kommer stärka vår kompetens inom produktutveckling och modern tunneldrivning. Vi kommer även ha större möjligheter att skräddarsy och kundanpassa våra kurser.

VI HAR ETT BRETT KURSUTBUD OCH KAN SKRÄDDARSYDDA UTBILDNINGAR

Vi har regelbundet behörighetsutbildningar och specialiserade kurser i Stockholm (Solna) och Göteborg. Men vi håller gärna kurserna på plats hos er och kan skräddarsy utbildningar anpassade till just era behov. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

VI ARRANGERAR BERGSPRÄNGARDAGARNA – ÅRETS BRANSCHHÄNDELSE

Bergutbildarna arrangerar årligen ”Bergsprängardagarna”, det seminarium om berg- och sprängteknik som har utvecklats till en av landets viktigaste sammankomster för såväl bergsprängningsentreprenörer som beställare, konsulter, inköpare, leverantörer och myndigheter.