Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
         
VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT          

  Avslutning och examen för Yh-eleverna


Avslutningsveckan inleddes med uppföljning av den sista LIA-perioden samt uppsamling med prov för de som missat något tidigare under terminen.

På onsdagen fick eleverna besök av representatner från underjordsföretag som presenterade sig och gav sin analys för hur marknaden kommer att se ut under de närmaste åren. Det är tydligt att det skett en svängning och det är betydligt positivare tongångar nu, jämfört med tidigare år. Av årets elever har minst 9 st redan fått anställning hos någon av underjordsentreprenörerna. Stort tack till Göran Ajling och Rolando Berty- NCC, Hans Hogård - Skanska, Per Jonsson - Veidekke och Thomas Lundmark - Implenia för ert deltagande!

Stipendiet fick därför delas av två mycket duktiga elever som utmärkt sig lite extra under året. Stort grattis till Johan Ollikkala och Jonas Bäckstrand.


På torsdagen var det dags för ovanjordssidan att presentera sig. Tyvärr kunden ingen (!) ovanjordsentreprenör komma, men vi fick likt tidigare år, besök av Roland Netterlind, VD för branschföreningen BEF, som gav eleverna sin marknadsanalys för kommande år. Även här ser det mycket positivt ut då många projekt är på gång.

Roland och BEF delade även ut ett stipendie till årets bästa elev. Det har varit mycket svårt att utse en elev då hela gruppen presterat mycket bra såväl teoretiskt som praktiskt och dessutom fått goda betyg från sina LIA-platser.

Stipendiet fick därför delas av två mycket duktiga elever som utmärkt sig lite extra under året.
Stort grattis till Johan Ollikkala och Jonas Bäckstrand!


På fredagen var det så dags för examensdag i Vaxholm. Samtliga 20 elever som började i september var på plats även nu. 


Michael Hermansson inledde med en liten summering av året som gått och skickade även med några kloka råd inför framtiden.


Gustav Wikström som gick den allra första Yh-utbildningen hos oss var på plats för att berätta hur hans liv ser ut nu 2 år senare. Gustav hade även han arbete direkt efter examen och jobbar än idag kvar hos Magnus Schakt där han stormtrivs. (Trots att han varit bestämd med att han ville arbeta under jord tidigare). 

Även Johnny Svanborg från andra årgången Yh-lever var på plats. Johnny jobbar idag på Årsta Berg och Bygg och stormttrivs med sitt nya yrke. Johnny var äldst i sin klass och sadlade om til bergsprängare från att ha arbetat först inom bygg och därefter som stormarknadschef. Johnny berättade lite om sitt arbete och svarade på elevernas frågor om förväntningarna på dem nu när de kommer ut på sina arbetsplatser, om lönenivåer och vett och etikett på arbetsplatsen.
Våra instruktörer från den praktiska utbildningen var på plats för att ge eleverna några sista ord på vägen. Tommy Johansson, Kenneth Runsö och Inge Samuelsson. (Bosse, tyvärr ej med) Under de intensiva praktik veckorna lärde man känna varandra ordentligt och det var med ett visst vemod i rösterna som de tackade eleverna för den här tiden och önskade dem lycka till i framtiden.
 
Intern prisceremoni med prisutdelning.


Michael och Martin delar ut kursintyg för behörighetskurserna och den speciella sprängargubben i svart och grått som är unik för Yh-utbildningen. 
Mingel, grill och hamburgerbuffé fick avsluta dagen.  

Utexaminerade, kvalificerade bergarbete med lärare och instruktörer.

Samtliga 20 elever har klarat utbildningen med gott betyg och redan idag har 14 st anställning och flera av de resterande har fått erbjudande om arbete.

Stort och varmt grattis till er alla! Vi vill önska er lycka till i framtiden och en härlig sommar. Vi ses på berget!


  Tillbaka till aktuellt  Ι Till toppen