Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
         
VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  ADR  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT          

  Examensdagar för våra Yh-elever


Nyutexaminerade bergarbetare med instruktörer och rektor/VD.
  Vi avrundade den ettåriga Yrkeshögskoleutbildningen "Kvalificerad bergarbetare täkt- och anläggning" med tre examensdagar i våra ordinarie lokaler i Vaxholm. Måndagen ägnades åt att eleverna själva fick berätta om sina erfarenheter och upplevelser kring utbildningen, de olika kurserna och hur de haft det ute på sina LIA-platser. Det var spännande och lärorikt att höra deras synpunkter och tankar kring detta.

På tisdagen presenterade underjords- resp ovanjordsentreprenörer sina företag / sin bransch och eleverna fick en chans att mingla och prata mer med entreprenörerna under en gemensam lunch. Vi avslutade dagen med en grillning på vår bakgård. Trots ett envist regn var humöret på topp.

På onsdagen var det så dags för examen. Det delades ut intyg för alla kurser eleverna deltagit i med godkänt resultat, samt ADR 1.3 kort och sprängkort klass B som de all uppnått behörighet för. Med några månaders ytterligare praktik är de alla berättigade till ett Sprängkort klass A. Vi är oerhört stolta över elevernas utveckling, och kan berätta att de flesta redan fått en anställning eller är mycket nära att får en anställning. Avslutningsvis delades det ut en speciell BergUtbildar-gubbe, unik för vår Yh-utbildning. Det var lite vemodigt att skiljas åt, men vi är övertygade om att vi kommer att träffa er alla ute på berget framöver. Vi önskar alla elever en riktigt härlig sommar och ett stort lycka till i framtiden. Vi vill även ännu en gång sända ett tack till våra sponsorer som gjort utbildningen möjlig att genomföra.
 


Roland Netterlind, BEF representerar branschföreningen.


Roland Netterlind och Jan Johansson, BEF delar ut stipendie till årets kursetta.


Med så många duktiga elever var det omöjligt att välja ut en, så det fick bli två stipendiater i år.


Daniel Ågren och Gustav Wikström fick dela på 10 000 kr.


Mari och Michael delar ut intyg, sprängkort och ADR-kort.


Grattis och lycka till i framtiden!
   
  Tillbaka till aktuellt  Ι Till toppen