Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
         
VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  ADR  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT          

 

Inbjudan till kurs i undermarksbyggande

Sverige har lång och gedigen erfarenhet av undermarksbyggande genom kraftverksbyggande, oljelagringsrum och väg- och järnvägstunnlar samt mångårig erfarenhet från gruvdrift under jord vilket resulterat i ett mycket gott internationellt rykte.

De närmast åren kommer innebära fortsatt stora infrastruktursatsningar där redan genomförda projekt som Citybanan i Stockholm, Norra Länken och SL:s Norsborgsterminal i Stockholm samt Hallandsåsen och pågående projekt som Strängnästunneln kommer att ersättas av Förbifart Stockholm, Västlänken i Göteborg, SL:s bussterminal vid Slussen i Stockholm och SKB:s djupförvar av kärnbränsle, för att nämna några. Utöver detta planeras ytterligare en mängd tunnlar för kraftledningar, vägar, järnvägar mm. Det kan också tilläggas att den svenska gruvindustrin som för tillfället upplever en rejäl lågkonjunktur så småningom kommer att varva upp igen.

 

 

Kompetensen vad gäller undermarksbyggande är idag på många håll begränsad samtidigt som nya problemställningar vid ökade miljökrav kräver en del nytänkande. Detta är anledningen till att BergUtbildarna AB planerar att genomföra en av våra mycket uppskattade utbildningar om undermarksbyggande behandlande bergkännedom, tätning och förstärkning. Liksom tidigare är det en av Sveriges främsta bergmekaniker, Bengt Ludvig, som driver Petro Team Engineering AB, som är huvudansvarig för utbildningens innehåll. Bengt kompletteras med Tommy Elisson, Besab, på betongsprutning och injektering samt Michael Hermansson från BergUtbildarna AB som kopplar samman sprängningens resultat med bergkonturens kvalitet.

Kursen genomförs i Vaxholm vecka 35, 24-27 augusti 2015. Kurskostnaden är 12.200:- inkluderande samtliga kurskostnader samt lunch och kaffe, moms tillkommer.

Anmäl dig här!

Välkomna till en högaktuell och mycket intressant utbildning!

Michael Hermansson


  Startsidan  Ι  Tillbaka till aktuellt  Ι Till toppen