Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
         
VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  ADR  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT          

  Regeringens fotograf dokumenterade Yh-elevernas ovanjordspraktikRegeringen kommer framöver att satsa mer på kunskapslyft som konkret leder till arbete, däribland yrkeshögskoleutbildningar. 

I samband med detta ska utbildningsdepartementets hemsida göras om och några olika exempel på yrkesutbildningar ska presenteras i bilder på hemsidan.

Fyra olika utbildningar blev utvalda och vår Yh-utbildning för kvalificerade bergarbetare var en av dessa. Därför fick eleverna på ovanjordspraktiken i Falun besök av regeringens fotograf Martina Hüber som tillbringade en hel dag med eleverna och fick fotografera dem i arbete med både borrning, laddning, täckning och även vara närvarande vid några salvor.

Utdrag ur pressrelease (2015-10-15) på regeringen.se:

Regeringen avsätter pengar till samverkan skola och arbetsliv

Idag har regeringen beslutat om ändring i förordningen (2014:375) om statsbidrag för utveckling av lärande på arbetsplatser. Förordningen innebär att statsbidrag kan sökas hos Skolverket för att yrkescollege eller liknande samverkansmodeller kan stimuleras och spridas till fler branscher.

– Regeringen anser att samverkan mellan skola och arbetsliv måste öka. En god samverkan är en förutsättning för att den gymnasiala yrkesutbildningen på ett bra sätt ska kunna förbereda eleverna för arbetslivet och bidra till att arbetsgivarna får rätt utbildad arbetskraft, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.  Tillbaka till aktuellt  Ι Till toppen