Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
         
VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  ADR  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT          

 

Krav på kompetens vid sprängning med krutpatroner

De senaste åren har sprängning med krutpatroner, så kallad spräckning, blivit vanligt förekommande på många arbetsplatser. Problemet har varit att användarna många gånger har haft mycket dåliga kunskaper vilket har lett till såväl olyckstillbud som olycka med dödsfall.

Bristen på kunskap har till stor del berott på dålig utbildning och även felaktig information av leverantörerna. Detta har även gett denna del av branschen dåligt rykte.

Från 2015-07-01 kommer det nya föreskrifter från MSB innebärande att man kommer att ställa utbildningskrav på i princip all användning av stora fyrverkerier och pyrotekniska produkter, bland annat krutpatroner.

BergUtbildarna AB kommer med anledning av detta att arrangera utbildningar för användning av krutpatronerna som går under benämningen P2 i föreskrifterna. Utbildningen som ska vara godkänd av MSB blir på 3 dagar och den första kursen kommer att genomföras redan före ikraftträdandet 23-25 juni. Kurspriset blir 9.200:- inkluderande kurs, kursdokumentation, kaffe och lunch. Utbildningen berättigar till Sprängkort Klass B. Utbildningen görs i samarbete med leverantörerna, Etken AB, som redan tidigare efterlyst längre utbildningar för sina produkter för en säker och optimal användning.

 


Kurs för sprängning med krutpatroner
23 - 25 Juni 2015, Vaxholm

Kursen anordnas i samarbete med Etken Teknologi och berättigar till Sprängkort Klass B.
I kurspriset ingår kursdokumentation, lunch och kaffe.
9 200 kr ex moms

Anmäl dig här!

  Startsidan  Ι  Tillbaka till aktuellt  Ι Till toppen