Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
      
 VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT       
 
KONTAKTA OSS
         
 
BergUtbildarna AB

Fakturaadress

Prästgatan 25, 713 31 Nora

Besöksadress
Korta Gatan 7, Solna
Telefon
08 540 600 60

Fax
08 540 600 84

Epost
berg@bergutbildarna.se
 
    Sjoerd Spijkerman
VD

sjoerd@bergutbildarna.se

Sjoerd tillträdde som VD för BergUtbildarna AB den 1/1 2016. Sjoerd har många års erfarenhet av att arbeta med alla sidor av ett bergprojekt; som sprängare, som sprängarbetsledare, med byggledning och som konsult. I dotterbolaget Spijkerman Berg och Sprängteknik arbetar han med byggledning, rådgivning och projektering inom berg- och sprängteknik.
 
      Mari Franzén
Administration och kursservice

mari@bergutbildarna.se

Mari har under många år arbetat med försäljning, försäkringar och administration. Mari arbetar sedan januari 2014 hos BergUtbildarna som kursadministratör. Det är oftast Mari som tar emot er per telefon eller när ni kommer hit på kurs.

      Martin Parvisto
Sprängtekniker / Konsultverksamhet / Utbildningar

martin@bergutbildarna.se

Martin är Bergskoleingenjör från Filipstad och har tidigare erfarenhet från bland annat Skanska och Berg & Väg. Martin arbetar både med konsultverksamhet och utbildning hos BergUtbildarna.
 
    Inge Samuelsson
Sprängtekniker / Konsultverksamhet / Utbildningar

Inge har lång erfarenhet från tunnelentreprenader och kommer förutom att arbeta med byggledning

på Spijkerman Berg- & Sprängteknik, även delta som instruktör på Bergutbildarnas yrkeshögskoleutbildningar.
 
    Erik Lahdenperä
Sprängtekniker / Konsultverksamhet

Erik är bergskoleingenjör med lång erfarenhet av gruvdrift, komplicerade spränguppdrag och

byggledning för bland annat Spijkerman Berg- & Sprängteknik.
 
    Michael Hermansson
Utbildningskonsult och föreläsare / Bergsingenjör

Michael är utbildad bergsingenjör vid KTH. Arbetade under åren 1979 - 1987 med Nitro Nobel och därefter i nära samarbete med andra sprängämnesleverantörer som Kimit AB och Allmex AB, varför han erhållit mycket gedigna kunskaper och erfarenhet av alla typer av civila sprängämnen och tändsystem och dess användning.

Michael har även erfarenhet från sprängteknisk rådgivning av alla slag för såväl gruvindustrin som anläggningsbranschen såväl i Sverige som internationellt under åren med Nitro Nobel. Han startade utbildningsverksamheten i eget företag 1987. Michael har en bred kunskap och erfarenhet in berg- och sprängteknik med stort fokus på säkerhet och miljöfrågor.

Michael anlitas ofta som sakkunnig i olycksfallutredningar och som sprängteknisk konsult. Michael är av Rådet för Sprängteknisk Utbildning godkänd utfärdare av Sprängkort och Borrkort, samt av MSB godkänd ADR utbildare och Säkerhetsrådgivare för farligt gods transporter.

 
      Frida Hermansson
Marknadsansvarig / Administration

frida@bergutbildarna.se
Mobil: 0733 911 776

Frida arbetar som AD, grafisk formgivare och fotograf och har hand om BergUtbildarnas marknadsföring, formgivning av kurskatalog och broschyrer, webdesign och utveckling, annonser, utbildningsmaterial m m.
 
      Kenneth Runsö
Föreläsare Grundkurs / Mindre komplicerade arbeten / Förnyelse av sprängkort / Yh-utbildning

Kenneth är bergsprängare med 25 års erfarenhet med betoning på försiktig sprängning. Kenneth har sedan 20 år även arbetat som utbildare och instruktör hos Bergutbildarna.

 
    Tommy Johansson
Föreläsare / Instruktör Borrkurser / Yh-utbildning

Tommy har lång erfarenhet av bergborrning såväl som entreprenör och som Borrmästare på Sandvik. Hos Sandvik arbetade Tommy med försäljning och service av såväl borriggar som borrstål. Tommys praktiska kunnande vad gäller optimering av borriggars inställningar och användning är i dag unikt i landet.


 
      Stig Adolfsson
Föreläsare Grundkurs / Beställarkurser / Yh-utbildning

Stig har stor erfarenhet av arbetsmiljöfrågor efter sina 18 år på Arbetsmiljöverket. Där var han ansvarig för föreskrifterna om spräng- och bergarbete. Under sina år på Arbetsmiljöverket deltog han under elva år som regeringsrepresentant i EU med arbete inom dessa branschområden.

Stig har även deltagit i svårare olycksfallsutredningar. Med tre olika examina som gruvingenjör, skyddsingenjör och geolog har han en gedigen kunskap om branschen. Han har även följt doktorandundervisningen i mineralkemi vid Uppsala universitet.

Innan Arbetsmiljöverket arbetade han som gruvgeolog och planeringsingenjör vid Falu gruva på 1980-talet. I början av sin verksam­het arbetade han under en period på dåvarande Nitro Nobel i Gyttorp. Stig Adolfsson ingår i Rådet för Sprängteknisk Utbildning.

 
    Mats Olsson
Föreläsare Ovanjord / Underjord / YH-utbildning

Mats är Bergsingenjör från KTH, linjen för Gruv- och Mineralteknik, och har en mycket lång erfarenhet från såväl tunnelsprängning som pallsprängning.

Tidigare har han bland annat arbetat åt LKAB, SveBeFo, SveDeFo och Swebrec och han har under många år speciellt undersökt vilka faktorer som påverkar sprickbildning i slutlig kontur och därmed skaffat sig unika kunskaper om hur man med skonsam sprängning kan reducera sprickbildningen.

Mats är en van föreläsare och har deltagit i många konferenser såväl i Sverige som utomlands.

 
    Bengt Ludvig
Föreläsare Undermarkskurs / Geologi / Yh-utbildning

 

 
Sponsorer Yh-utbildning Bergsprängardagarna 2017! Kurskatalogen 2017