Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
      
 VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT       
 
KONTAKTA OSS
         
 
BergUtbildarna

Fakturaadress

PDF fakturor: invoice@bergcon.se

Bergcon AB
Prästgatan 25, 713 31 Nora


Besöksadress
Korta Gatan 7, Solna
Telefon
08 540 600 60

Epost
berg@bergutbildarna.se


Facebook 
www.facebook.com/bergutbildarna
 
   
Anders Arvidsson
Vice VD / Gruvingenjör / Utbildning och konsultverksamhet

anders@bergutbildarna.se

Anders är välkänd gruvingenjör, och har 28 års erfarenhet från branschen då han arbetat praktiskt med sprängning och borrning såväl ovan-  som under jord, med sprängteknisk utbildning samt med försäljning, marknadsföring och teknisk service. 

 
      Mari Franzén
Administration och kursservice

mari@bergutbildarna.se

Mari har under många år arbetat med försäljning, försäkringar och administration. Mari arbetar sedan januari 2014 hos BergUtbildarna som kursadministratör. Det är oftast Mari som tar emot er per telefon eller när ni kommer hit på kurs.

      Martin Parvisto
Sprängtekniker / Konsultverksamhet / Utbildningar

martin@bergutbildarna.se

Martin är Bergskoleingenjör från Filipstad och har tidigare erfarenhet från bland annat Skanska och Berg & Väg. Martin arbetar både med konsultverksamhet och utbildning hos BergUtbildarna.
 
    Inge Samuelsson
Sprängtekniker / Konsultverksamhet / Utbildningar

Inge har lång erfarenhet från tunnelentreprenader och kommer förutom att arbeta med byggledning

på Spijkerman Berg- & Sprängteknik, även delta som instruktör på Bergutbildarnas yrkeshögskoleutbildningar.
 
    Jasmine Diring
Kursmaterial / Administration

jasmine@bergosprangteknik.se


Jasmine har en högskoleexamen inom informations design och arbetar med att uppdatera, illustrera, formge och digitalisera vårt kursmaterial. Jasmine arbetar även med administration och kursservice.
 
    Michael Hermansson
Utbildningskonsult och föreläsare / Bergsingenjör

Michael är utbildad bergsingenjör vid KTH. Arbetade under åren 1979 - 1987 med Nitro Nobel och därefter i nära samarbete med andra sprängämnesleverantörer som Kimit AB och Allmex AB, varför han erhållit mycket gedigna kunskaper och erfarenhet av alla typer av civila sprängämnen och tändsystem och dess användning.

Michael har även erfarenhet från sprängteknisk rådgivning av alla slag för såväl gruvindustrin som anläggningsbranschen såväl i Sverige som internationellt under åren med Nitro Nobel. Han startade utbildningsverksamheten i eget företag 1987. Michael har en bred kunskap och erfarenhet in berg- och sprängteknik med stort fokus på säkerhet och miljöfrågor.

Michael anlitas ofta som sakkunnig i olycksfallutredningar och som sprängteknisk konsult. Michael är av Rådet för Sprängteknisk Utbildning godkänd utfärdare av Sprängkort och Borrkort, samt av MSB godkänd ADR utbildare och Säkerhetsrådgivare för farligt gods transporter.

 
      Frida Hermansson
Marknadsansvarig

frida@bergutbildarna.se

Frida arbetar som AD, grafisk formgivare och fotograf och har hand om BergUtbildarnas marknadsföring, formgivning av kurskatalog och broschyrer, webdesign och utveckling, annonser, utbildningsmaterial m m.
 
      Kenneth Runsö
Föreläsare Grundkurs / Mindre komplicerade arbeten / Förnyelse av sprängkort

Kenneth är bergsprängare med 25 års erfarenhet med betoning på försiktig sprängning. Kenneth har sedan 20 år även arbetat som utbildare och instruktör hos Bergutbildarna.

 
    Tommy Johansson
Föreläsare / Instruktör Borrkurser

Tommy har lång erfarenhet av bergborrning såväl som entreprenör och som Borrmästare på Sandvik. Hos Sandvik arbetade Tommy med försäljning och service av såväl borriggar som borrstål. Tommys praktiska kunnande vad gäller optimering av borriggars inställningar och användning är i dag unikt i landet.


 
      Stig Adolfsson
Föreläsare Grundkurs / Beställarkurser

Stig har stor erfarenhet av arbetsmiljöfrågor efter sina 18 år på Arbetsmiljöverket. Där var han ansvarig för föreskrifterna om spräng- och bergarbete. Under sina år på Arbetsmiljöverket deltog han under elva år som regeringsrepresentant i EU med arbete inom dessa branschområden.

Stig har även deltagit i svårare olycksfallsutredningar. Med tre olika examina som gruvingenjör, skyddsingenjör och geolog har han en gedigen kunskap om branschen. Han har även följt doktorandundervisningen i mineralkemi vid Uppsala universitet.

Innan Arbetsmiljöverket arbetade han som gruvgeolog och planeringsingenjör vid Falu gruva på 1980-talet. I början av sin verksam­het arbetade han under en period på dåvarande Nitro Nobel i Gyttorp. Stig Adolfsson ingår i Rådet för Sprängteknisk Utbildning.

 
Bergsprängardagarna 2017! Kurskatalogen 2017