Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
         
VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  ADR  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT          

 
OY FORCIT AB har köpt utbildningsföretaget BergUtbildarna AB

OY FORCIT AB
Forcit har varit verksamt i 120 år och har utvecklats till en ledande producent och försäljare av sprängämnen i Norden. Forcit har i dag drygt 300 anställda i Finland, Sverige och Norge. Forcits omsättning under år 2013 var ca 900 MSEK. I koncernen ingår förutom OY FORCIT AB, Forcit Sweden AB, Forcit Norway AS och konsult- och utbildningsföretagen Oy Finnrock AB och Bergcon AS.

BergUtbildarna AB
BergUtbildarna AB har sedan år 2004 levererat kvalitativt högt stående utbildningstjänster inom både borrning och sprängning. Bolaget är Sveriges ledande och största inom sin bransch med en omsättning på 6 MSEK. Bolaget sysselsätter idag 5 personer.

BergUtbildarna AB fortsätter sin verksamhet som ett självständigt bolag inom Forcit-koncernen. BergUtbildarna kommer att verka i enlighet med den nuvarande strategin. Michael Hermansson fortsätter som VD för BergUtbildarna AB och dess verksamhet tillsammans med den nuvarande personalen.

Effekter av överenskommelsen
Överenskommelsen om att Forcit övertar BergUtbildarna AB:s verksamhet gjordes i Vaxholm den 3.10.2014 och BergUtbildarna AB övergick i Forcits ägo den 1.11.2014. Genom affären förstärker Forcit-koncernen sin konsultverksamhet, som utvecklas till en ledande nordisk partner till infrastruktur- och husbyggnads-industrin. Konsultverksamhetens omsättning är, efter att affären genomförts, ca 65 MSEK. Forcit avser att fortsätta utvecklingen av konsult- och utbildningsverksamheten i enlighet med den fastställda strategin.

Alla bolag inom Forcits konsultverksamhet har en mycket erfaren och väl utbildad personal. Genom att sammanföra bolagen inom samma koncern skapar vi konkurrensfördelar för våra nuvarande och våra nya kunder. Genom att bolagen inom koncernen stöder varandra med sin specialkompetens, förbättrar affären ytterligare de enskilda bolagens möjligheter att betjäna sina kunder i enlighet med kundernas allt högre ställda krav. Koncernens färdighet att erbjuda tjänster inom övervakning av sprängningsarbeten och övriga tjänster inom sprängteknik, förstärks ytterligare.

Förändringen påverkar inte ikraftvarande kundrelationer eller andra överenskommelser. BergUtbildarnas personal och ledning fortsätter inom bolaget.


Tilläggsuppgifter:

OY FORCIT AB
Jari Honkanen
+358 10 832 1303
jari.honkanen@finnrock.fi
www.finnrock.fi

Ulf Sjöblom
+358 207 440 400
ulf.sjoblom@forcit.fi
http://www.forcit.fi/sv/BergUtbildarna AB

Michael Hermansson
+46 8 54 060 060
michael@bergutbildarna.se
www.bergutbildarna.se
Vid affärsuppgörelsen var Ari Kainulainen, Ulf Sjöblom, Jari Honkanen, Michael Hermansson och Knut Nilsen närvarande.
  Startsidan  Ι  Tillbaka till aktuellt  Ι Till toppen