Hem   Om företaget   Press   Kontakt   Hitta hit  
      
 VÅRA UTBILDNINGAR  /  KONSULTVERKSAMHET  /  PRODUKTER  /  AKTUELLT       

  Bergsprängardagarna 2017 - middag och Dag 2
   
  Efter en innehållsrik första dag var det dags för bastu och relax, mingel, traditionell middag och slutligen dans för den som önskade. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
 

 
 
 
 
 
   
 
 
Seminariets andra dag låg fokus på teknik och rapporter från bergsprängarens vardag och stora som små projekt redovisades. Veor Åhlander, Dynocontrol visade en app han utvecklat för förenkla arbetet med spårbarhetsdirektivet där samtliga explosiva varor ska scannas och spåras. Han visade även bilder och filmer från konstruktionssprängningar, något som blir allt vanligare i Sverige.
 
 

Även Martin Pihlflyckt, R1 visade exempel på flera olika typer av slagg- och konstruktionssprängningar från Finland.

 
 
 

Lokalen var välfylld även under seminariets andra dag.

 

Martin Malmsten, NCC redogjorde för det stora projektet i Norviks hamnområde med fina filmer och en livlig berättelse.

   
 
 

 

Ann-Sofie Wessberg, Metron och Martin Andersson, Ducimus  berättade om ett projekt där vibrationsrestriktioner nästan satte stopp för arbetet och hur de tillsammans lyckades lösa det.

 

 
 

På samma tema fortsatte Alf Ekblad, Trafikverket som redogjorde för arbetet med den nya sprängstandarden. Arbetsgruppen planerar att kunna skicka en helt ny frekvensbaserad standard på remiss 2019.

 
   
   
 

Helge Jacobsson, Spräng och Svetsmek i Tived reflekterade över sina många år som bergsprängare med en stor portion humor och många bilder och filmer från olika stora, små och annorlunda projekt han deltagit i under årens lopp.

   
   
 

Under avdelning produkt- och företagsnyheter rapporterades om nyheter från bland annat Martin Sjöman, Ontaris som utvecklat en programvara för att underlätta hanteringen av spårbarhetsdirektivet.

   
 

Stefan Persson, Sandvik presenterade nya borriggar och Therese Liljegren, Dsec visade bilder och filmer av dolhundar i arbete, något som blir allt vanligare och har givit mycket bra resultat då hundarna till och med lyckas hitta dolor i gammal sprängbotten som varit under vatten i många år. David Hallberg, Pretec visade olika produkter för bergförstärkning.

   
 

Årets Bergsprängardagar avrundades med Sjoerd Spijkermans föredrag med rapporter från några av årets projekt, svårigheter och problemställningar som dykt upp under arbetets gång och hur man på olika sätt lyckats lösa det som uppstått.

Nu har vi hunnit kika igenom enkätsvaren och är glada över den fina respons vi fått på årets Bergsprängardagar! Ni som deltog har varit nöjda med den nya lokalen, och ni gillade maten och anläggningen, de flesta har tyckt att programmet innehållit intressanta och relevanta föredrag och dessutom verkar ni vara mycket nöjda med mingel och middag. Stort tack till alla er som kom och gjorde årets Bergspängardagar så lyckade och varmt välkomna nästa år igen! 

 

Tillbaka till dag 1 | Tillbaka till startsidan | Tillbaka till aktuellt